Transformatie pathologiegebouw

Van karakteristiek universiteitsgebouw naar

125 LOFT WONINGEN EN HORECA

Het Pathologiegebouw in het Boerhaave-gebied in Leiden is in opdracht van Hagedoorn Ontwikkeling getransformeerd van karakteristiek universiteitsgebouw tot 125 loft woningen en horeca.

Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden

Laboratorium voor Pathologie

Het Laboratorium voor Pathologie werd ooit in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken gebouwd. De laboratoria zijn middels gangen met elkaar verbonden, waardoor er tussen de twee gebouwen een binnentuin is ontstaan. Het pathologiegebouw in Leiden is in de periode 1929 en 2007 als laboratorium in gebruik geweest. Veel van de gebouwen in het Cité Médicale zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van het LUMC. Het Pathologiegebouw is bewaard gebleven en is gerestaureerd met behoud van karakteristieke details.

In plaats van een laboratorium zijn er nu prachtige appartementen in het karakteristieke gebouw te vinden. De 125 gerealiseerde loft woningen zijn ieder verschillend van grootte en ontwerp. Op de hoek van het pand is een sfeervolle horecagelegenheid gerealiseerd. In combinatie met het naastgelegen en nieuw gerealiseerde park is het een prettige leefomgeving.

Moderne en authentieke details komen samen

Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden

Prettige leefomgeving

Veel woningen hebben een eigen buitenruimte. Daarnaast hebben de bewoners beschikking over een grote binnentuin die voorzien is van onder andere picknicktafels. Ook de twee grote dakterrassen op het gebouw zijn voor algemeen gebruik. Direct grenzend aan de binnentuin is een groot park gelegen.

Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden
Loftwoningen – Leiden

Direct verhuurd

Alle 125 loftwoningen waren voor oplevering verhuurd waardoor het gebouw geen leegstand kent. De loftwoningen zijn deels gemeubileerd opgeleverd aan de gebruikers. Kijk  hier voor het huidige aanbod van onze andere projecten.

Loftwoningen – Leiden

Adresgegevens

Poelweteringpad
2333ZZ Leiden

Het Centraal Station ligt op loopafstand, de Leidse binnenstad op 5 minuten fietsen en ook uitvalswegen zoals de A44 zijn binnen 5 minuten te bereiken.

Meer weten? Bekijk Pathologiegebouw