Kop van de Hoef – Amersfoort

Kop van de Hoef

In het noorden van Amersfoort wordt bedrijventerrein De Hoef West getransformeerd naar een levendige stadswijk waar plek is voor wonen, werken, leren en ontspannen. Bij de veranderende functie hoort ook een nieuwe naam: het Hoefkwartier. Binnen deze vernieuwde wijk, ontwikkelt Hagedoorn Ontwikkeling het project Kop van de Hoef.

De Kop van de Hoef is met alle vervoersmiddelen uitstekend bereikbaar. Het gebied ligt op een steenworp afstand van station Schothorst. De binnenstad van Amersfoort is nog geen 10 minuten fietsen. Daarnaast ben je binnen enkele minuten met de auto op de diverse uitvalswegen (A1 en A28).

Op de Kop van de Hoef worden hoofdzakelijk woningen gerealiseerd, alhoewel er ook ruimte is voor kantoren.  Het grootste deel van de woningen zal gaan bestaan uit huurappartementen. Doordat er appartementen in alle verschillende prijsklassen komen, is de Kop van de Hoef toegankelijk voor iedereen.

De afbeeldingen op deze pagina zijn gebaseerd op een voorlopig ontwerp, er kunnen dus nog wijzigingen optreden.

Kop van de Hoef – Amersfoort
Kop van de Hoef – Amersfoort
Kop van de Hoef – Amersfoort

Groen, toegankelijk en veelzijdig

De bebouwing op de Kop van de Hoef zal in alle opzichten veelzijdig zijn. Er is variatie in bouwhoogtes, kleur en materialen. Ook zijn er woningen in alle soorten en maten. Van compacte appartementen van 42m² tot ruime stadswoningen van 126m². Op de Kop van de Hoef is er voor iedere woonwens een geschikte woning te vinden.
Rondom en te midden van de gebouwen is er veel ruimte voor groen. De levendige binnentuin is niet alleen aantrekkelijk voor de bewoners van de Kop van de Hoef, hij is toegankelijk voor iedereen.

De Kop van de Hoef wordt: groen, toegankelijk en veelzijdig. Al met al een aantrekkelijke toevoeging aan een getransformeerd stukje Amersfoort!